Efter kritik: S-lobbyist træder ud af tech-ekspertudvalg

27. marts kl. 07:28
.
Illustration: Lars Hinnerup Eriksen/Ritzau Scanpix.
Kasper Fogh Hansen stopper i regeringens ekspertudvalg for Big Tech. Det sker efter, at Radar satte fokus på, at han ikke vil oplyse om sin arbejdsgiver Rud Pedersens tech-kunder, hvilket er et krav.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den tidligere S-spindoktor Kasper Fogh Hansen har taget konsekvensen af sit nye lobbyistarbejde hos Rud Pedersen og trækker sig fra regeringens ekspertgruppe vedrørende Big Tech.

Det skriver han på LinkedIn.

- Jeg har besluttet at stoppe i regeringens ekspertgruppe om tech-giganter. Jeg har hele mit arbejdsliv været optaget af de forandringer, muligheder og udfordringer, som teknologien giver ift. demokrati, trivsel, erhvervsliv og kultur. Derfor har jeg også været glad for at være en del af ekspertgruppens vigtige arbejde, lyder det på LinkedIn.

Udmeldingen kommer efter, at Radar satte fokus på, at Kasper Fogh Hansen ikke kan leve op til kravet om åbenhed om egne økonomiske interesser. Det skyldes hans nye arbejde som public affairs rådgiver på tech- og medieområdet hos Rud Pedersen. Et lobby-firma, der er kendt for aldrig at tale åbent om deres kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for mig, at der ikke kan opstå tvivl om mulige interessekonflikter, og derfor har jeg meddelt Erhvervsministeriet at jeg ønsker at stoppe i ekspertgruppen. I stedet bliver det de virksomheder og organisationer, som samarbejder med Rud Pedersen, som jeg kan rådgive om den digitale tids udfordringer og muligheder, skriver han.

Radar har også sat fokus på den manglende åbenhed i regeringens Digitaliseringsudvalg, som endte med at følge i arbejdsgruppens fodspor og kræve åbenhed fra medlemmerne.

Formand: Har ikke hørt fra ham

Kasper Fogh Hansen fortalte til Radar, at han ville diskutere sit mandat med Mikkel Flyverbom, der er formanden for ekspertgruppen. Men Mikkel Flyverbom, der er professor i digital transformation ved Copenhagen Business School, fortæller at han ikke har haft lejlighed til at tale med Kasper Fogh Hansen, inden han tog beslutningen.

- Jeg har ikke nået at tale med ham om det. Men jeg er selvfølgelig glad for, at han har fokus på, hvad der giver ekspertgruppen de bedste forudsætninger for at lave sit arbejde. Hvis man ikke kan tale om egne interesser, så bliver det svært at indgå i den her sammenhæng, når vi har lavet en aftale om at deklarere vores interesser. Når det er sagt, så har vi stadig brug for de kompetencer, han stod for, siger Mikkel Flyverbom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge formanden er det endnu ikke besluttet, om der skal træde et nyt medlem ind i gruppen. Arbejdsgruppen har indtil næste år med til at komme med anbefalinger der kan dæmme op for Big Techs forretningsmodellers skadelige indflydelse på vores samfund. Til sommer lander de første af en række af anbefalinger.

- Vi kommer med tre-fire anbefalinger om forskellige emner, og vi har netop lagt lagt sidste hånd på de første anbefaling, fortæller Mikkel Flyverbom.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger