Facebooks b-hold: Modsat alle andre fik Alternativets kandidat ingen hjælp

13. oktober 2022 kl. 18:09
Facebooks b-hold: Modsat alle andre fik Alternativets kandidat ingen hjælp
Illustration: KIM TAMS.
Alternativets politiske leder er ikke verificeret på Facebook, og en af partiets folketingskandidater har fået deaktiveret sin profil. Partiet har intet hørt fra Facebook trods et 'utal' af henvendelser. Facebook vil nu gå ind i sagen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Alternativet er på Facebooks b-hold.

Som det eneste parti har de ikke kunne få hjælp af en medarbejder hos Facebook, når der opstod problemer. Det har betydet, at partiet ikke har fået verificeret deres partileder Franciska Rosenkildes profil.

- Vi har i over et år forsøgt at få vores politiske leders Facebook-profil verificeret, men ved alle vores tre forsøg er det ikke lykkedes os, og vi har ikke kunne få Facebook til at komme med en begrundelse, hvilket er yderst frustrerende, fordi det gør, at hun ikke kommer lige så langt ud, siger kampagnechef Allan Lindemark til Radar.

[caption id="attachment_8620" align="alignnone" width="600"] Alle andre partiledere er verificeret hos Facebook.[/caption]

Artiklen fortsætter efter annoncen

Partiet ligger da også næsten helt i bund over dem, som bruger flest penge på politisk annoncering på platformen. Alternativet har kun brugt halvt så meget som Veganerpartiet, der har smidt over 400.000 kroner i politiske annoncer på Facebook og Instagram siden 2019, viser Facebook Ads Library.

[caption id="attachment_8615" align="alignnone" width="1560"] Kilde: Politiskannoncering.dk[/caption]

Facebook rækker ikke ud

Der er stor forskel på, hvilken kundeservice Facebook tilbyder.

Hvis du er kendt eller en profileret politiker, kan du få håndholdt hjælp fra Metas danske PR-folk. Men som almindelig dansker uden de rette forbindelser, må man tage til takke med en robot, kunne Radar tidligere fortælle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den åbenlyse forskelsbehandling er bevidst, for politikerne og partierne bliver prioriteret højt - særligt under en valgkamp, udtalte Martin Ruby, Metas nordiske chef.

- Vi rækker selv ud til partierne for at tilbyde hjælpen, sagde Martin Ruby.

Men det billede kan Alternativet slet ikke genkende. Partiet har ved flere forskellige lejligheder forsøgt at række ud til Facebook for at få hjælp.

- Vi har tværtimod kontaktet Facebook et utal af gange for at få hjælp - uden held, siger kampagnechef Allan Lindemark.

Radar har fået tilsendt en kommentar fra kommunikationsfirmaet Advice på vegne af Martin Ruby, Metas nordiske chef. Han fortæller, at den manglende hjælp er Alternativets skyld.

- Alle opstillingsberettigede partier har adgang til et supportsystem, der kan hjælpe med at adressere situationer som denne. Desuden har hvert parti muligheden for at en medarbejder kan fungere som kontaktperson til os, men vi er afhængige af, at partierne holder os orienteret, når der sker udskiftninger på disse poster, hvilket desværre ikke lader til at være sket her, siger Martin Ruby i et skriftligt citat.

Kandidat fik deaktiveret profil

Da folketingspolitiker Rosa Lund fik hacket sin profil, fik hun hurtigt hjælp fra en medarbejder hos Facebook til at få genaktiveret den.

Men folketingskandidat Qasam Nazir Ahmad fra Alternativet har ventet i årevis på hjælp. Siden regionsrådsvalget har han ikke kunne få lov at annoncere, fordi han ikke kan blive godkendt som politiker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ville ønske, at Facebook havde bedre kundesupport, og at de behandlede alle partier på lige fod. Jeg bliver harm over, at nogle partier og kandidater får hjælp med det samme, mens andre, som jeg, skal vente i årevis, fortæller Qasam Nazir Ahmad, der til dagligt arbejder med it-løsninger til det offentlige.

 

Qasams tålmodighed med Facebook er ved at være opbrugt.

- Jeg stiller op til folketingsvalget, og jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre. Det er en skævridning af demokratiet, fortæller han.

Og selvom problemet har stået på siden regionsrådsvalget 2021, er der ikke meget hjælp at hente fra Facebook.

- De har ikke kontaktet mig eller kigget på min side. Jeg vil bare gerne vide, hvorfor hulen jeg er blevet deaktiveret, siger en tydeligt frusteret Qasam Nazir Ahmad.

[caption id="attachment_8494" align="alignnone" width="300"] I et mailsvar fra en medarbejdere hos Meta Pro Team, der kalder sig Silviu, lyder beskeden, at deres 'dedikerede' team skulle have godkendt hans profil. Men det er stadig ikke blevet løst.[/caption]

Lige vilkår for alle

På grund af de store problemer med profilen på Facebook, har Qasim Nazir Ahmad valgt at oprette en ny politisk profil. Da han oprettede den, så det ud til at gå som smurt. Han kunne både tilknytte en annoncekonto og sit kreditkort for at booste opslag.

Men da han lagde sig i sengen om aftenen og lige ville tjekke profilen, var den blevet deaktiveret igen, fortæller Qasam Nazir Ahmad.

Radar har fået tilsendt en lang række screendumps fra den politiske profil, hvor det fremgår, at annoncerne er deaktiveret.

Men Facebook har ikke på noget tidspunkt i deres kommunikation angivet nogen grund til det, viser beskederne fra en medarbejder hos Meta, der kalder sig Silviu.

Qasam Nazir Ahmad frygter, at det kan være hans navn, der giver ham problemer.

- Jeg frygter, at det kan handle om mit navn, fordi der er noget suspekt ved det. Jeg synes, at der skal være lige vilkår for alle, siger han.

Personlig hjælp

Efter at Radar har spurgt ind til sagen, er Martin Ruby, Metas chef i Norden, gået ind i sagen.

- Vi er i gang med at håndtere den konkrete sag, og vi er i direkte kontakt med Qasam Nazir Ahmad om detaljerne, for det er selvfølgelig en uheldig situation midt i en valgkamp, siger Martin Ruby.

Qasam Nazir Ahmad er glad for, at det endelig ser ud til at lykkes ham at bruge sin Facebook som alle andre politikere.

- Det føles som om, at der sker noget nu. Det håber jeg virkelig, for jeg er desperat efter en løsning, siger Qasam Nazir Ahmad, der har et valgløfte, hvis han kommer i Folketinget.

- Jeg vil stoppe med at lave annoncering på Facebook, men lige nu har jeg brug for det, for jeg spiller efter de samme regler som alle andre, siger han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger